You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ulaşım Dünyası Forum Arşiv

Slider resim 1
Slider resim 2
Slider resim 3
Slider resim 4
Slider resim 5
Slider resim 6
Slider resim 7
Slider resim 8
Slider resim 9
Slider resim 10

Güncel Şehiriçi Ulaşımı'ndan Haberler

Güncel Şehiriçi Ulaşımı'ndan Haberler

Cezalı Üye
Otokar'dan İnegöl’e Dev Teslimat: 110 Adet Sultan LF İnegöl’ün Hizmetinde!

Türkiye'nin öncü otomotiv şirketi Otokar, yılın en büyük Otokar otobüs teslimatını gerçekleştirdi. Otokar’ın engelli yolcu taşımacılığına uygun en yeni otobüsü Sultan LF, İnulaş Taşımacılık’ın tercihi oldu. İnegöl’de 110 adetlik yeni Sultan LF filosu ile şehir içi ulaşımda modern bir dönüşüme imza atıldı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını güçlendirmeye devam ediyor. Araçlarını kullanıcı beklentilerine göre tasarlayan ve üreten; araçlarında konfor, güvenlik ve ekonomiyi bir arada sunan Otokar, yılın en büyük teslimatlarından birini İnegöl’e gerçekleştirdi. Türkiye'nin en büyük sanayi merkezlerinden biri olan ve nüfus açısından en kalabalık ilçeler arasında yer alan İnegöl’de hizmet veren özel halk otobüsü şirketi İnulaş Taşımacılık, ulaşım filosunu 110 adetlik Sultan LF otobüs ile güçlendirdi.

İnegöl Kültür Parkı'nda düzenlenen 110 adetlik Sultan LF'nin teslimat törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnulaş Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, İç Pazar Satış Direktörü Murat Tokatlı, Otobüs Satış Müdürü Murat Torun, Bölge Satış Yöneticisi Sebahattin Yılmaz ile Otokar Bayi Atalay Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Atalay ve Atalay Otomotiv yöneticileri katıldı.

Teslimat töreninde gerçekleştirilen 110 adetlik araç yatırımının başta ilçe trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöllüler yeni araçlarımızdan dolu dolu istifade edecek. Toplu ulaşımda yeni bir dönem başlayacak. Yeni araçlarımızla ilçede kısa mesafeli araç kullanım oranı ortadan kalkacak. Kaliteli, güvenli, huzurlu bir ulaşım imkanı sunulacak. Şehrimizde yaşayan herkesi toplu ulaşıma teşvik etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizin estetiği açısından farklı tipte araçlar yerine, 110 adet tek tip araç alımı yaptık. Süreçte emeği, katkısı olan herkese teşekkür ederim. Kazasız belasız binilmeyi nasip etsin. İnşallah vatandaşlarımız mutlu olur, memnun kalırlar” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise şöyle konuştu; “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın vizyoner yaklaşımı ve planlaması sayesinde yıl başında ulaşımda planlanan değişim sürecini başlattık. Vatandaşlarımızın huzurla, güvenle, rahatlıkla ulaşımını sağlayacak bir araçla buluşturmak istedik. Otokar şirketine teşekkür ederiz. Alçak tabanlı, içine yüksek tavanlı, biniş rampası yer alan ve yolcusuna rahatlık sağlayan araçlarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Otokar'ın sektördeki yenilikçi anlayışını yansıtan Sultan LF'nin, modern tasarımının yanı sıra gelişmiş teknik özellikleriyle de sektöre kısa sürede yeni bir soluk getirdiğini belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, "İnegöl’ün modernleşen şehiriçi ulaşımında Otokar’ın en yeni otobüsü Sultan LF’nin tercih edilmesinden büyük bir mutluluk duyduk. Sultan LF; engelli yolcu taşımacılığına uygun yapısı, konforu ve ferah iç tasarımı ile İnegöl halkına rahat bir yolculuk imkanı sunarken, düşük işletme giderleri ve düşük yakıt tüketimi ile kullanıcılarının da yüzünü güldürecek. Çağdaş tasarımı ile İnegöl’ün modern yüzünün temsilcisi olacak, ulaşıma yeni bir soluk getirecek araçların İnulaş Taşımacılık’a, İnegöl Belediyesi’ne, İnegöl, Bursa ve bölge halkına hayırlı olmasını dileriz" dedi.

ŞEHİRİÇİ ULAŞIMDA KONFOR ÇITASINI YÜKSELTTİ
Sınıfının tek tam alçak tabanlı otobüsü olma özelliğine sahip olan Sultan LF, yolcu kapasitesi, engelli yolcu rampası, geniş yolcu alanı, rampaları kolayca tırmanmasını sağlayan yüksek tork değeriyle de dikkat çekiyor. Yolculardan ayrılmış özel sürücü bölgesi, kısa vites kolu ve konforlu sürüşü ile rakiplerinden ayrışan Sultan LF'de klima, kamera ve kayıt sistemleri, dijital hat tabelaları gibi zengin donanımlar standart olarak sunuluyor. Güçlü motoru ile her türlü yol koşulunda üstün performans sunan Sultan LF, hafif gövde yapısı ile güç ve ekonomiyi birlikte sunuyor. Standart olarak 21+4(katlanır)+35+1, isteğe bağlı olarak 21+42+1 ve 21+1(tekerlekli sandalye)+35+1 yolcu taşıma kapasitesiyle üretilebilen Sultan LF, şehir içi ulaşımda fark yaratıyor. Otokar'ın yeni otobüsü Sultan LF, 8.4 metrelik uzunluğa sahip.

[Resim: 38627023846_b907611b59_c.jpg]
[Resim: 24810714948_b993b06bb2_c.jpg]
[Resim: 24810710278_ee22a995a8_c.jpg]
[Resim: 26907131239_9975119481_c.jpg]
[Resim: 24810702818_a696ba42a0_c.jpg]
Cezalı Üye
MERCEDES-BENZ OTOBÜS TESLİMATLARI

1- Mercedes-Benz Türk tarafından İstanbul Halk Otobüsü’ne satışı gerçekleştirilen 1 adet Mercedes-Benz Conecto, Ahmet Yılmaz’a teslim edildi. Yılmaz, teslimat esnasında Mercedes-Benz’in yıllardır değişmeyen kalitesine ve güvenilirliğine vurgu yaptı ve Mercedes-Benz Conecto kullanmanın verdiği ayrıcalık hissinden ve sağladığı avantajlardan bahsetti.


2- Mercedes-Benz Türk tarafından Düzce Belediyesi’ne satışı gerçekleştirilen 8 adet Mercedes-Benz Conecto, belediye temsilcilerine teslim edildi. Teslimat sırasında Mercedes-Benz markasının güven veren kalitesinden söz eden temsilciler, Conecto’nun eşsiz tasarımı ve düşük yakıt sarfiyatı böylesine büyük bir anlaşmanın yapılmasında rol oynayan öncü faktörler arasında gösterdi.


3- Mercedes-Benz Türk tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne satışı gerçekleştirilen 3 adet Mercedes-Benz Intouro, yetkililere teslim edildi. Teslimat sırasında yetkililer, Mercedes-Benz ile çalışacak olmaktan duydukları gururu dile getirdi. Tercih sebepleri arasında Mercedes-Benz araçların sunduğu düşük yakıt maliyetleri ve yüksek performans özelliklerinin olduğunu vurguladılar.

[Resim: 27162336999_6fea3faa9e_c.jpg]
Cezalı Üye
BURULAŞ, Toplu Taşımada Yine Allison Tam Otomatik Şanzımanları Tercih Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi (BURULAŞ), Allison tam otomatik şanzıman donanımlı otobüs sayısını 130’un üstüne çıkarttı.

Burulaş’ın yakın zamanda alımını yaptığı 42 adet yeni Karsan Atak otobüs ile filosundaki Allison tam otomatik şanzıman donanımlı otobüs sayısı, 130’un üzerine çıktı.

Burulaş Otobüs İşletme Müdürü Erdinç Alkan, “Alımını gerçekleştirdiğimiz yeni otobüslerimizin yanı sıra 2009 yılından bu yana Allison tam otomatik şanzıman donanımlı otobüslerimizi kullanıyoruz. Yeni otobüslerimiz dışında, filomuzda Allison şanzıman donanımlı 89 adet otobüs daha bulunuyor” diye belirterek “Olumlu deneyimlerimiz doğrultusunda alımlarımıza tam otomatik şanzımanlar ile devam ediyoruz” dedi.

Kent içi ulaşımda gerçekleştirdiği birbirinden modern çözümler ile 2017 yılında Global Trade Leaders Club Transportation Awards jürisi tarafından ödüle layık görülen Burulaş, modern ulaşım hedeflerinin bir parçası olarak tam otomatik şanzımanlara yatırım yapmaya devam ediyor. Allison tam otomatik şanzımanlar, sarsıntısız bir şekilde motor torkunu arttırıp, tekerleklere daha fazla güç aktararak manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlara (AMT'ler) kıyasla daha yüksek verimlilik, yakıt tasarrufu, güvenlik, operasyonel esneklik ve konfor sunuyor.

Alkan açıklamasında; “Burulaş olarak sadece otobüslerimiz ile günde ortalama 730.000 yolcunun şehir içi ulaşımını sağlıyoruz. Böylesine yoğun bir ulaşım planlamasında yolcuların ve sürücülerin konforu ön planda oluyor” diye belirtti.

Karsan’ın Atak modeli, otobüs işletmeleri tarafından 8 metre segmentinde yolcu sayıları nispeten daha düşük olan, üstün manevra kabiliyeti gerektiren hatlarda operasyon maliyetlerinde tasarruf sağlamak üzere tercih ediliyor. Karsan Atak otobüsler, motorları 172kW (230hp) gücüne kadar olan şehir içi otobüsler için tasarlanan Allison T2100 şanzıman donanımına sahip. Tüm Allison tam otomatik şanzıman modellerinde olduğu gibi T2100 modeli de Allison'ın patentli tork konvertörü sayesinde Kesintisiz Güç Teknolojisi™, 5. Nesil gelişmiş elektronik kontroller ve FuelSense Plus yakıt tasarrufu paketi ile sunuluyor.

Alkan; “Burulaş olarak öz malımız olan 360’ın üzerinde otobüse sahip bir filo ile şehir içi toplu taşıma hizmeti sunuyoruz. Böylesine büyük bir filoda en önemli operasyonel maliyet, yakıt tüketimi oluyor. Allison tam otomatik şanzımanları, 500.000 km üzerinde kullanma şansımız oldu. Manüel şanzımanlı otobüslerle kıyasladığımızda kullandığımız Allison donanımlı otobüslerde ölçülebilir bir yakıt tasarrufu gözlemledik” dedi.

Erdinç Alkan yakıt tasarrufunun yanı sıra tam otomatik şanzımanın diğer şanzıman teknolojilerine göre bakım periyodunun uzun olmasının altını çizerek; “Servise daha az gidilmesi, aracın hizmette kalma süresini maksimize ettiği için bizler adına önem taşıyor” şeklinde açıkladı.

[Resim: 25379943278_79df0fb596_c.jpg]
[Resim: 24384175307_86ddef149e_c.jpg]
Site Kurucusu
Mercedes-Benz Türk’ün yılın ilk otobüs teslimatı: Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 30 adet Conecto!
• Mercedes-Benz Türk, yeni yıla hızlı bir giriş yaparak 30 adet Conecto teslimatı gerçekleştirdi.
• Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni araç alımında tercihini Mercedes-Benz’den yana kullandı.

Türkiye’deki kuruluşunun 50.yıldönümünü geride bırakan Mercedes-Benz Türk, yeni yıla hızlı başladı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 30 adet Conecto otobüs teslim etti. Mercedes-Benz Türk ve Yetkili Bayii Koluman Tarsus desteği ile gerçekleşen satışla birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki Mercedes-Benz marka otobüslerin sayısı 87 adede yükseldi.
Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen teslimat törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ulaşım Dairesi Başkanı Kenan Tektemur, Mersin Toplu Taşıma Şube Müdürü Sinan Taylan Berk katıldı. Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Koluman yönetiminden Otomotiv Ticari Araçlar Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Saltık, Tarsus Şube İcra Kurulu Temsilcisi Bahattin Uzadalı, Tarsus Otobüs Satış Müdürü Erdem Ünler, Tarsus Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Altuğ Şakaklı da törende hazır bulundular. Mercedes-Benz Türk yönetiminden ise Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt ve Şehir içi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Yusuf Adıgüzel, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Koluman yöneticilerinin yanında yer alarak törene katıldılar.
Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt tören esnasında; “Öncelikle burada bulunan herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Yeni yıla, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığımız 30 adetlik Conecto teslimatının mutluluğu ile girdik. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne markamıza gösterdikleri ilgi için teşekkür ederiz. Hoşdere Otobüs Fabrikamızda ürettiğimiz ve 2016 yılında yenilediğimiz şehir içi otobüs modelimiz Conecto ile işletme giderleri ve yakıt sarfiyatı bakımından pazardaki en ekonomik aracın Mercedes-Benz Conecto olduğu iddiamızı sürdürüyoruz. Aracımız, ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor ve en üst düzey sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine uyuyor. Yeni araçların Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Mersin halkına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin halkına en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz, dolayısıyla yeni araç alımımızda tercihimizi Mercedes-Benz’den yana yaptık. Bu alımımızla birlikte araç parkımızdaki Mercedes-Benz marka araç sayımızı 87 adede yükselttik. Mercedes-Benz Conecto araçların uygun toplam sahip olma maliyeti, belediyelerin Mercedes-Benz marka araçları tercih etmesine sebep oluyor. Bunun yanı sıra Conecto araçların düşük yakıt tüketimine sahip olması da tercihimizi etkileyen önemli faktörler arasındaydı. Ayrıca Mercedes-Benz Türk’ün satış sonrasında da sağladığı hizmetler bizler için çok önemli. Dolayısıyla Mercedes-Benz Türk’ün ürünlerine ve satış sonrası hizmetlerine güveniyoruz.” şeklinde konuştu.



Mercedes-Benz Conecto
Dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen şehir içi otobüs modeli Conecto; Euro 6 motoru, reküperasyon modülü ve ileri teknolojisi ile yakıt ekonomisinde sınıfının standartlarını belirliyor.
2016 yılında yenilenen ve alçak tabanlı bir otobüs olan Mercedes-Benz Conecto’da körüklü ve solo olmak üzere iki farklı kasa tipi ile doğalgaz ve dizel motor seçenekleri bulunuyor.
Geniş kapsamlı aktif güvenlik paketi ile donatılan Conecto, dört tekerlekte de disk frene sahip. Aracın standart donanımında bulunan ABS (Anti Blokaj Sistemi), ASR (Anti Patinaj Sistemi) ve EBS (Elektronik Fren Sistemi) seyir güvenliğini sağlıyor. Otomatik şanzımana entegre 5 kademeli retarder, aracın fren sistemi ile birlikte sarsıntısız yavaşlamasını sağlıyor ve fren mesafesini kısaltıyor, fren balatası ömrünü uzatıyor. Güvenliğin yanı sıra Mercedes-Benz Conecto’nun içinde bulunan ve aracın her alanını görebilen kameralar, engelli erişimine uygun giriş rampası, yana yatma fonksiyonu, 3 adet basamaksız kapı, çocuk arabası ve tekerlekli sandalye için özel ayrılmış park yeri ve tek parça halindeki panoramik camları ile en üst düzeyde yolcu konforu sağlıyor. Aracın ağırlığını azaltarak yakıt tasarrufu sağlayan bu sistem aynı zamanda klimanın verimini arttırarak daha iyi soğutmasını sağlıyor.

[Resim: 27798250029_aaacd4825d_c.jpg]

[Resim: 39545164192_2f56990618_c.jpg]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Ulaşım Dünyası Forum Arşiv sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.