You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ulaşım Dünyası Forum Arşiv

Slider resim 1
Slider resim 2
Slider resim 3
Slider resim 4
Slider resim 5
Slider resim 6
Slider resim 7
Slider resim 8
Slider resim 9
Slider resim 10

Güncel Karayolu Ulaşımı'ndan Haberler

Güncel Karayolu Ulaşımı'ndan Haberler

Cezalı Üye
Çekok Gıda, Liderliğini Renault Trucks Çekiciler ile Sürdürüyor

Türkiye’nin lider meyve-sebze tedarikçisi Çekok Gıda, filosuna kattığı yeni 45 adet Renault Trucks T 460 çekiciler ile ürünlerini tüketiciye taşıyacak.
1953 yılında narenciye üretimine başlayan Çekok Gıda, üretim, paketleme ve dağıtım alanında Türkiye’nin lider meyve – sebze tedarikçisi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Ağırlıklı olarak Türkiye’nin her bölgesi, Avrupa, Rusya ve Balkan ülkelerine ürünlerini ulaştıran Çekok Gıda, geliştirdiği filosunu Renault Trucks çekicileri ile daha da güçleniyor.
45 adet Renault Trucks T 460 4x2 ADR’li Euro 6 çekicilerin Çekok Gıda Tuzla tesislerinde gerçekleştirilen teslimat törenine Çekok Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çekok, İş Geliştirme Müdürü Melih Akdemir, Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Filo Satış Müdürü Coşkun Saraç ve Koçaslanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, Koçaslanlar Otomotiv Orhanlı Şube Müdürü Erdoğan Seymen katıldılar.
Yılda 600.000 ton meyve-sebze taşımacılığı yapan Çekok Gıda ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çekok; “1953 yılından bu yana sebze-meyve üretimi ve dağıtımı alanında hizmet veriyoruz. 1984'te ürettiğimiz ürünleri işleyebileceğimiz ilk paketleme fabrikamızın temellerini attık. 90'lı yıllara geldiğimizde, Avrupa ve Rusya’da kendi dağıtım depolarımızı kurduk. Rekabetçi ortamda yatırımlarımızı kesintisiz sürdürerek üretimimizin yanı sıra paketleme ve dağıtım alanımızı geliştirdik. Dağıtım kanalımızı geliştirirken filomuzu da her adımda güçlendirdik ve yeniledik. Renault Trucks ile çalışmalarımız çok eskilere dayanır ve yeni araçlarımızda da yine Renault Trucks çekicileri tercih ettik” diye belirtti.
2007-2008 model Renault Trucks Premium model çekicileri ile 10 yılda, 1 milyon kilometreyi aşkın yol kat ettiklerine değinen İlhan Çekok; “Çekok Gıda olarak ortalama 450 araç kullanarak dağıtım sağlıyoruz. Bu kapasitedeki dağıtımımızda araçlarımızın üçte biri öz malımızken, üçte ikisi taşeron firmalardan aldığımız destekle sağlanıyor. Kısa vadede hedefimiz kendi öz mal filomuzun oranını üçte ikiye çıkartmak. Bu yönde Renault Trucks çok güvendiğimiz bir iş ortağı. Araçların teknoloji, performans ve güvenlik opsiyonları güçlü olduğu kadar satış sonrası ve servis hizmetleri de yaygın ve güvenilir. Türkiye’nin her noktasında alabildiğimiz satış sonrası hizmetlerden ve bayi teşkilatından oldukça memnunuz” dedi.
Çekok Gıda’nın dağıtım hizmeti, Türkiye başta olmak üzere Avrupa, Rusya ve Balkan ülkelerini kapsıyor. Yıllık ortalama 125.000 km yapan Çekok Gıda araçları, Türkiye ve Avrupa’daki uluslararası market zincirlerine, 13.500 dönümlük kendi arazilerinde üretilen 45 çeşit ürünün yanı sıra sözleşmeli üretim yaptırdığı çiftçilerin ürünlerinin de dağıtımını gerçekleştiriyor.
Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, törende yaptığı konuşmada, “2018 yılına Çekok Gıda gibi alanında lider, aslında Renault Trucks’ı da çok iyi tanıyan bir firma ile iş birliği yaparak başlamak bizim için son derece heyecan verici oldu. Renault Trucks olarak 2018’de Türkiye’deki 20. yılımızı kutluyoruz ve bizim için çok özel bir yıl. 2018, satış ağımızı güçlendirmeye devam edeceğimiz, satış sonrası servis teşkilatımızı daha da güçlendireceğimiz bir yıl olacak” şeklinde açıkladı.
Çekok Gıda’nın yeni Renault Trucks çekicileri, Excellence Servis Kontratı ile güvence altında
Çekok Gıda, yeni araçlarını Renault Trucks, Excellence servis kontratı ile teslim aldı. 3 yıl ve 500.000 km’ye kadar geçerli olacak servis sözleşmesi kapsamında Çekok Gıda’nın çekicileri için Renault Trucks satış sonrası ekibi tarafından bakım ve onarımı içeren servis planı hazırlanıyor. Planlı bakım ve onarımlar ile operasyonlarda aksama olmamasını sağlanıyor. Arıza riskini en aza indirmek için koruyucu bakımlar yapılıyor. Üzerinde dikkatlice çalışılmış araca özel bakım programları sayesinde Renault Trucks teknisyenlerinin deneyimi ile yüzde 100 kontrol altında olan bir servis hizmeti sağlanıyor. Böylece Çekok Gıda için maliyet ve zaman tasarrufu sunuluyor.


Renault Trucks ile Yüzde İki Puan Kadar Yakıt Farkı Yakaladı

İlhan Çekok, toplam giderlerinin yüzde 70’ini sırasıyla yakıt, personel ve servis bakım-onarım maliyetlerinin oluşturduğunu ve bu doğrultuda yakıt tasarrufu konusunda detaylı karşılaştırmalar yaptıklarını belirtti. Filolarında bulunan aynı özellikteki çekiciler ile Renault Trucks araçları yakıt tasarrufu özelinde de karşılaştırma şansını yakaladıklarının altınız çizen İlhan Çekok; “Renault Trucks çekicileri, 10 yıl aralıksız kullandık. Bu sürede bazı kıyaslamalar yaptık. Renault Trucks ile sağladığımız yüzde 2 puan yakıt farkı, filomuzdaki araçların ve yıllık kat ettikleri kilometrelerin toplamlarına baktığımızda maliyetlerimizi iyileştiren değerli bir tasarruf oluyor” şeklinde açıkladı.
Koçaslanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ise teslimat töreninde yaptığı açıklamada Çekok Gıda’ya iş birlikleri için teşekkür ederek; “Çekok Gıda ile uzun zamandır devam eden iş birliğimiz çerçevesinde Renault Trucks çekicilerinin performansı ve verimliliği ile bayi hizmetlerinden memnuniyetlerini takip ediyoruz. Yeni alımlarında da yapılan servis sözleşmesi çerçevesinde tüm servis hizmetlerini planlıyor olacağız. Renault T serisi zaten ikinci elde değer kaybı ideal bir çekici olarak ön plana çıkıyor. Planlanan servis hizmetlerimiz sayesinde değer kaybını daha da düşürmeyi başarıyoruz” dedi.

[Resim: 26021736888_96b06ecb0e_c.jpg]
[Resim: 26021742178_194e46c3fa_c.jpg]
[Resim: 39184555164_3481c3820f_c.jpg]
Cezalı Üye
Sedaş Beton, Tercihini Ford Trucks’tan Yana Kullandı

Beton dağıtım, agrega üretim ve yurt dışında inşaat alanında faaliyet gösteren, Bursa’nın köklü şirketlerinden Sedaş Beton, filosunu 25 adet Ford Trucks 4142M mikser ile genişletti. Düzenlenen araç teslimat töreninde Ford Trucks yönetimi tarafından Sedaş Beton’a teşekkür plaketi takdim edildi. Törene Sedaş Beton Yönetim Kurulu Üyesi Halim Dayı, Ford Trucks Türkiye Satış Müdürü Murat Bakış, Ford Trucks Ege Bölge Müdürü Mete İnceer ve Ford Trucks Erdeğer Bayii Genel Müdürü Tunç Ertaş katıldı.

Sedaş Beton Yönetim Kurulu Üyesi Halim Dayı teslimat töreninde yaptığı konuşmada, “Ford Trucks’ın inşaat serisi araçları ile tanıştıktan sonra 2 yıldır araç alımlarımızı Ford Trucks’tan yana kullanıyoruz. Hem satış sonrası servis hizmetlerinden hem de Ford Trucks Bayisi Erdeğer’den 7 gün, 24 saat hizmet alabildiğimiz için çok memnunuz.” dedi.

Ford Trucks İnşaat Serisi En Ağır Şantiye Şartlarına Göre Tasarlandı

Ford Trucks İnşaat Serisi, kalbinde yer alan Ecotorq motor sayesinde rampada ve zorlu yollarda üstün çekiş gücüyle sürücülere konfor getiriyor. Ford Trucks inşaat serisi 420PS güç ve 2150Nm ye ulaşan tork değeri ile en zor inşaat koşullarında yüksek performans sunuyor. Özellikle dekopaj kullanımında karşılaşılan şantiyelerin dik yokuşlu çalışma şartlarında yüksek tork ile yokuşları tırmanırken, 400 KW gücündeki motor freni ile gücü sürekli kontrol altında tutuyor. Daha zorlu şartlar için ise opsiyonel olarak sunulan 600KW gücündeki Intarder seçeneği ile toplam 1000 KW’lık frenleme kabiliyeti sayesinde en dik rampa ve yokuşlarda en ağır yükler güvenli bir şekilde yol alabiliyor. Ford Trucks inşaat serisindeki otomatik şanzıman opsiyonu ise ağır şantiye ortamları için en uygun şekilde tasarlanmış serilikte ve verimlilikte sınıfının lider özelliklerine sahip. Sürücülere sunduğu; Off-road, Rocking (Beşik Hareketi) ve Ekonomi modları ile her türlü kullanım şartında sürücülerin sorunsuz ilerlemesini sağlıyor. %22’lik dönüş açısı iyileştirmesi ile dar şantiye şartlarında yapılacak manevra sayısı önemli oranda azaltılarak; dar şantiye sahaları sürücüler için her türlü manevrayı yapabilecekleri bir oyun sahasına dönüştürülüyor. Akıllı bakım teknolojisi ile 2250 saate varan bakım aralıkları ile müşteri maliyetlerinde de önemli iyileşmeler sağlayan Ford Trucks inşaat serisi, ekonomik anlamda da büyük avantajlar sunuyor.

[Resim: 25113523357_7a9691188f_c.jpg]
Cezalı Üye
OMSAN, Renault Trucks’tan 65 Adet Çekici ve Kamyon Aldı

OMSAN Lojistik, 28 adet Renault Trucks C serisi kamyon ve 37 adet T serisi çekici ile filosundaki araç sayısını 841’e yükseltti.



OYAK şirketlerinden OMSAN Lojistik, karayolu taşımacılığında Renault Trucks ile işbirliği yaptı. Karayolu filosunun yüzde 90’ı Renault Trucks araçlardan oluşan OMSAN’ın, teslim aldığı 28 adet Renault Trucks C serisi kamyon ve 37 adet T serisi çekici ile filosundaki araç sayısı 841’e ulaştı. OMSAN Lojistik filosuna kattığı 65 yeni çekici ve kamyonla Türkiye genelinde ADR taşımacılığı ağını güçlendirecek.
Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, gerçekleştirilen teslimat ile ilgili olarak; “Yanıcı ve tehlikeli madde taşımacılığının en üst güvenlik standartlarını karşılayan OMSAN Lojistik şirketiyle uzun yıllara dayanan iş birliğimizin haklı gururunu yaşıyoruz. İşletme maliyetlerinin başta yakıt tüketimi olmak üzere düşük olması Renault Trucks araçlarımızı iş ortaklarımız için oldukça cazip hale getiriyor. Gelişmiş güvenlik sistemlerimiz ve araç özelliklerimiz, sürücü, yük ve yol güvenliği açısından tehlikeli madde taşımacılığı operasyonlarına da değer katıyor. Bu alanda OMSAN Lojistik’in en emniyetli şekilde gerçekleştireceği operasyonlarda hem araçlarımızın güçlü güvenlik donanımları, hem de satış sonrası hizmetlerimiz ile uzun yıllardır olduğu gibi yanlarında olacağız” dedi.


900.000 Metreküp Akaryakıt & Otogaz Dağıtımı

Teslim aldıkları toplam 65 yeni Renault Trucks araçların akaryakıt ve otogaz taşımacılığındaki operasyonlarını güçlendirdiğini belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Keskin, bu araçların Ege, Trakya, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri’nde gerçekleştirdikleri operasyonlarda kullanılmaya başlandığını söyledi. Yeni Renault Trucks araçları ile yılda yaklaşık 10 milyon kilometre yol kat ederek, 900 bin metreküp akaryakıt ve otogaz dağıtımı gerçekleştirmeyi planladıklarını vurgulayan Keskin, “Yaygın servis ağı, müşteri memnuniyetine verdikleri önem, hızlı ve kaliteli çözümleri ile Renault Trucks bizim için çok değerli bir iş ortağıdır. OMSAN, Türkiye’nin lider lojistik markalarından biri olarak alanında öncü firmalara hizmet verirken müşterilerine vaat ettiği hızlı ve kaliteli hizmeti iş ortaklarının da desteğiyle başarıyla sunabilmektedir. Karşılıklı güven esasına dayalı işbirliğimizin daha uzun yıllar sürmesini diliyorum” dedi.

[Resim: 39441222165_97140a2953_c.jpg]
[Resim: 39441225865_ccea1d590a_c.jpg]
Cezalı Üye
Özbaylar Petrol, Mercedes-Benz Yıldızından Vazgeçmiyor

• 2018 yılına hızlı bir başlangıç yapan Mercedes-Benz Türk, Özbaylar Petrol’e 150 adet Mercedes-Benz Actros ve Arocs teslimatı gerçekleştirdi.
• Özbaylar Petrol’e teslim edilen 150 adet Mercedes-Benz aracın 98 adedi inşaat kamyonu, 52 adedi ise çekicilerden oluşuyor.

2018 yılına hızlı bir başlangıç yapan Mercedes-Benz Türk, uzun zamandır işbirliği içerisinde olduğu Özbaylar Petrol ile filo teslimatla,rına bir yenisini daha ekledi. Mercedes-Benz Türk, akaryakıt, inşaat, hafriyat ve gıda alanlarında hizmet veren İstanbul merkezli Özbaylar Petrol’e yaptığı 150 adetlik Arocs 4142 K, Arocs 4145 K, Arocs 3342 K ve Actros 1842 aracın satışı nedeni ile Sakıp Sabancı Müzesi’nde bulunan etkinlik merkezi The Seed’de teslimat töreni düzenledi. Özbaylar Petrol, Mercedes-Benz yıldızlarına sahip 150 adet yeni aracını inşaat alanında kullanacak.
Teslimat törenine Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Grup Müdürü Haluk Burçin Akı ev sahipliği yaparken, Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Gülsoy Otomotiv Anadolu Şube Genel Müdürü Serkan Açar, Satış Müdürü Murat Yerli, Özbaylar Petrol’den Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbay ve Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Arslan katıldılar.
Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Özbayır törende araçların üretimini gerçekleştiren Aksaray Kamyon Fabrikası’na ve araçların güçlü özelliklerine vurgu yaparak konuşmasında: “Mercedes-Benz Türk olarak 2018 yılına hızlı bir giriş yaparak filo teslimatlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Türkiye’de üretilen her 3 kamyondan 2’si Mercedes-Benz yıldızını taşıyor. Bu araçlarımız 1.800 kişilik bir ekibin görev yaptığı Aksaray Kamyon Fabrikamızda üretiliyor. Uluslararası standartlarda üretim yapılan Aksaray Fabrikası’na yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Her geçen gün ürün yelpazemizi daha güçlü, daha ekonomik ve daha ergonomik araçlarla güncelliyoruz. İhracatını da yaptığımız bu araçlar Türkiye’de de yoğun ilgi görüyor. İnşaat sektöründe Mercedes-Benz markalı kamyonlar bunun en güzel göstergesidir. Bugün sektörünün en güçlü şirketlerinden olan Özbaylar Petrol’e 2010 senesinden beri toplamda 667 adet araç teslimatı gerçekleştirdik. Kendilerinin filosunda bulunan yıldızlı araçlar ve uzun zamandır süre gelen iş birliğimiz bizleri son derece gururlandırıyor. Özbaylar Petrol’le iş ortaklığımızın önümüzdeki dönemlerde artarak devam etmesini diliyoruz. 150 araçlık bu teslimatta emeği geçen tüm ekibime, Gülsoy Otomotiv Anadolu Şube, Hastalya Antalya ve Gelecek Otomotiv’e ayrıca teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Gülsoy Otomotiv Anadolu Şube Genel Müdürü Serkan Açar ise törende yaptığı konuşmada; “Gülsoy Otomotiv Anadolu Şube olarak, bugün teslimatını gerçekleştirdiğimiz 150 adet aracın satışının gerçekleşmesinde katkımız olduğu için son derece mutluyuz. Mercedes-Benz Actros ve Arocs araçlarımız müşterisine sadece kalite, düşük yakıt ekonomisi değil aynı zamanda yüksek ikinci el satış değeri de sunuyor. Mercedes-Benz marka kamyonların pazarda fark yarattığı şüphesiz. Yeni araçlarının Özbaylar Petrol’e hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” dedi.
Özbaylar Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbay: “İlk olarak gösterdikleri ilgi için Mercedes-Benz Türk’e, bu satışın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Gülsoy Anadolu Şube’ye ve Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’e sağlamış oldukları destek ve kredi imkânları için teşekkür etmek istiyorum. Özbaylar Petrol olarak, filomuzu genişletirken tercihimizi yine Mercedes-Benz yıldızından yana kullanarak 150 adet Actros ve Arocs araç satın aldık. Mercedes-Benz marka araçlar; yakıt ekonomisinde avantajlı olmaları, düşük emisyon değerlerine sahip olmaları, standart olarak sunduğu güvenlik donanımlarıyla fark yaratmaları ve güçlü olmaları sebebiyle her zamanki gibi tercih sebebimiz oldu. Mercedes-Benz Türk’le uzun yıllardır süregelen bu güzel işbirliğinin devamını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

[Resim: 26051621927_06063ff0a8_c.jpg]
[Resim: 26051625167_a62bc8b977_c.jpg]
Cezalı Üye
Gaziantepli Kardeşler Ford bayiisi tarafından Trakya Birlik'e 5 adet Ford Trucks F-Max satılmıştır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

[Resim: 46690446291_23a97f0f6e_o.jpg]
[Resim: 46690446191_44260a5b99_o.jpg]

[Resim: 46690446041_09b59c5031_o.jpg]
En son düzenleme: 10.01.2019, Saat: 19:21 Recep.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Ulaşım Dünyası Forum Arşiv sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.